Je bent hier
Home > EHBO > Wil jij een leven redden?

Wil jij een leven redden?

Dat lijkt misschien een simpele vraag. Wie wil er nou niet levens redden? Echter heb je er wel eens bij stilgestaan dat je op elk moment van iedere dag in een situatie verzeild kan raken waarbij jij het verschil kan uitmaken tussen leven en dood? Het klinkt dramatisch, maar de realiteit is nu eenmaal zodanig dat ongelukken altijd en overal kunnen gebeuren. Wat doe jij als je een ongeluk meemaakt? Hoe weet je wat je moet doen?

Het belang van EHBO

In Nederland heeft slechts 1 op de 33 mensen een geldig EHBO-diploma. Dat is schrikbarend weinig. Het betekent dat in geval van nood slechts 1 op de 33 mensen weet hoe je op de juiste manier een wond dicht, hoe je op de juiste manier iemand reanimeert of hoe je op de juist manier iemand helpt met ademhalingsproblemen. Het belang van EHBO kan moeilijk onderschat worden. EHBO redt levens. De vraag is: Hoe red jij een leven?

Doe een EHBO-cursus

Het volgen van een EHBO-cursus kun je zien als een leuke en spannende investering van een paar dagen, een investering waar je de rest van je leven profijt van zal hebben. Bovendien ben je met kennis van EHBO te allen tijde in staat om hulp te bieden, mocht dat nodig zijn.

In het onverhoopte geval dat je een noodsituatie meemaakt zijn het de eerste minuten die altijd cruciaal zijn. Kennis van EHBO zorgt ervoor dat je in dergelijke situaties niet een omstander bent die passief toekijkt en afwacht, maar iemand die, juist als elke seconde telt, het initiatief kan tonen om mensenlevens te redden.

Iets voor jou?

Is het antwoord op de vraag Wil jij een leven redden? ‘ja’, dan is er eigenlijk geen reden te bedenken waarom je niet een EHBO-cursus zou volgen. Levens redden doe je namelijk met EHBO.

Top