Je bent hier
Home > Onderwijs > Werken als commercieel medewerker binnendienst

Werken als commercieel medewerker binnendienst

Regel je graag dingen en werk je graag met veel mensen samen? Ben je graag de spil binnen een organisatie waarbij mensen altijd terecht kunnen met problemen waarvoor jij een oplossing zoekt? Dan is werken als commercieel medewerker binnendienst wel iets voor jou. Je bent de tussenpersoon tussen je collega’s op het bedrijf en de mensen die in de buitendienst werken maar je vormt ook een belangrijk aanspreekpunt voor klanten.

Opleiding commercieel medewerker binnendienst

Om goed te kunnen functioneren in een dergelijke baan is het altijd verstandig als je daar eerst een opleiding voor volgt. Bij Fabius opleidingen kun je ook voor deze opleiding terecht. De opleiding duurt in totaal 13 maanden en bestaat uit de onderdelen Administratief Medewerker en Commercieel Medewerker Binnendienst. In totaal zijn het 45 klassikale lessen van 3 uur waarbij de eerste 30 gevormd worden door de opleiding tot administratief medewerker. De resterende 15 keer zijn dan de lesuren voor Commercieel Medewerker Binnendienst en kunnen alleen gevolgd worden als je het eerste deel hebt afgerond.

Wat leer je allemaal?

Naast de lessen werk je thuis aan je opdrachten en aan de voorbereiding van de examens maar je wordt er ook goed in begeleid. Er komen tal van onderwerpen aan bod in de opleiding waarbij je bijvoorbeeld kunt denken aan commerciële gesprekstechnieken, omgaan met klachten, presenteren van producten en nog veel meer. Je komt als commercieel medewerker binnendienst met veel verschillende mensen in contact waarbij het niet alleen belangrijk is dat je een product goed presenteert en weet te verkopen maar je ook op de juiste manier met klanten communiceert. Als mensen iets bij jou kopen en netjes behandeld worden komen ze waarschijnlijk terug en dat telt. Daarvoor kun jij als commercieel medewerker dan ook zorgen en je leert bij Fabius hoe je dit het beste kunt aanpakken in de praktijk.

Top