Je bent hier
Home > Cursus > VCA Vol certificaat halen?

VCA Vol certificaat halen?

Bent u een operationeel leidinggevende bij een aannemer of een bedrijf waarbij VCA een vereiste is? Of bent u een ZZP’er die als ondernemer aan het werk is? Dan moet u een VCA Vol hebben. Maar wat is een VOL-VCA nu eigenlijk?

Een VOL-VCA is…

Een diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VGM Checklist Aannemers. Hiermee laat u zien dat u de basiskennis heeft over veiligheid, gezondheid en milieu, maar ook dat u de kennis kunt toepassen. Met dit certificaat vergoot u uw eigen veiligheid en die van de mensen waaraan u leidinggeeft.  Ook bent u hiermee een volwaardig aanspreekpunt voor opdrachtgevers, management en medewerkers.

Waarom zou u een VCA Vol moeten halen?

Het heeft een aantal voordelen voor uzelf, zo zorgt u op deze manier goed voor elkaar, het laat zien dat u een goede leidinggevende bent. U ontwikkelt uzelf als vakman of vakvrouw, want u kunt uitdagender werk doen omdat u dit aankan met een VCA Vol. U houdt uzelf hiermee gezond nu, maar ook later!

Wat is het verschil met andere VCA-certificaten?

Met een B-VCA certificaat laat u zien dat u de basiskennis over VCA in huis hebt. Deze is bedoeld voor mensen op de werkvloer zelf. Wanneer u operationeel leidinggevende bent dan is het hebben van een VCA Vol verplicht. Het verschil zit hem dus in uw functie. Bent u een werknemer of leidinggevende?

Bij een VCA Vol cursus leert u…

Het herkennen van onveilige situaties en handelingen, maar ook het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen. Ook krijgt u kennis over onder meer de (Europese) wet- en regelgeving en VCA-bedrijfscertificering, het bedrijfsnoodplan en het organiseren van toolbox vergaderingen.

Wat is een toolbox vergadering?

Een toolbox vergadering is een bijeenkomst waarin er door een korte tekst of presentatie een discussie wordt uitgelokt. Het doel is om meer aandacht te krijgen voor veiligheid en het belang van veilig werken te benadrukken.

Top