Je bent hier
Home > Onderwijs > Opleiding elektrotechniek

Opleiding elektrotechniek

Elektriciteit is bijna overal te vinden en het belang van een goed elektriciteitsnet is natuurlijk groot. Belangrijk is het dus ook dat wanneer je zelf actief bent in de elektro branche, je op de hoogte blijft van de laatste voorschriften, geldende eisen en disciplines die binnen het vak komen kijken. Daarom kan je jezelf doorlopend bijscholen of ontwikkelen door deel te nemen aan de diverse cursussen binnen de opleiding elektrotechniek. Als ervaren elektro technicus weet je als geen ander dat veiligheid en elektriciteit hand in hand moeten gaan. Hou je kennis daarom fris met cursussen in de elektrotechniek.

Wat kan je doen?
Binnen de diverse cursussen van de opleiding elektrotechniek leer je omgaan met de aanleg, het onderhouden en het vervaardigen van elektrische installaties. Zo kan je inspecteur worden van laagspanningskabels of je kennis omtrent het KNX-systeem opfrissen, dan wel aanleren. Elektrotechniek kent behoorlijk veel verschillende disciplines en richtlijnen waarvan je in principe constant op de hoogte moet blijven. De meeste cursussen duren tussen de 1 en 5 dagen, tenzij je kiest voor de brede opleiding tot vakbekwaam elektrotechniek. Hierbinnen leer je alle kennis en vaardigheden om vakbekwaam elektrotechnisch installateur te zijn. Je kennis over normen en regelgeving zal bij elk van de cursussen worden getraind.

Instroom cursussen
Als elektro technicus kun je instromen bij de cursussen vanaf vakbekwaam niveau 2. Er zijn daarnaast nog diverse doorgroeimogelijkheden tot uiteindelijk het specialisme ‘Erkend installateur’. De cursussen zijn vanzelfsprekend te volgen door particulieren, maar ook door bedrijven. Functies die je na het volgen van de cursussen kunt vervullen zijn bijvoorbeeld elektromonteur, monteur, eerste monteur elektro, installatietechnicus en energiespecialist. Omtrent de meest adequate voorschriften in de elektro branche worden speciale cursussen aangeboden, waarbij ook de zogenaamde NEN-cursussen beschikbaar zijn. Wil je verder komen in de elektra? Dan is het aan te raden om gebruik te maken van de diverse cursussen binnen de opleiding elektrotechniek bij Kenteq.

Top