Je bent hier
Home > Advocaat > Leg de beste verklaring af

Leg de beste verklaring af

Iedereen die ergens van verdacht wordt moet meedoen aan een politieverhoor om een officiële verklaring af te leggen. Dit is kan gebeuren als je bent opgepakt en wordt vastgehouden, maar je kunt hiervoor ook een schriftelijke uitnodiging ontvangen. Wat ook de situatie, je zal een advocaat nodig hebben die je tijdens deze periode met juridisch advies kan bijstaan en je kan vertegenwoordigen. Kies je een politieverhoor advocaat, dan is deze hierin gespecialiseerd en kan hij of zij er zorg voor dragen dat je de best mogelijke verklaring aflegt tegenover de politie.

Het belang van een goede verklaring

Als je een uitnodiging politieverhoor hebt ontvangen, dan gaat dit je niet in je koude kleren zitten. Toch is het belangrijk dat je deze verklaring zo correct mogelijk afgeeft en dat je rustig blijft. De verklaring is namelijk de basis van jouw kant van de zaak en van jouw verdediging. Elk foutje dat hierin staat zal door de aanklagers tegen je worden gebruikt en kan dus het verschil betekenen tussen veroordeling of vrijspraak. Daarnaast kun je met een goede verklaring een zo eerlijk mogelijke straf verwachten, wat een lagere strafhoogte kan betekenen. Maar hoe weet je dat je juist handelt wanneer je met de politie in gesprek bent?

Het belang van een goede politieverhoor advocaat

De beste manier om goede begeleiding te ontvangen tijdens dit proces is door de hulp in de schakelen van een politieverhoor advocaat. Maak dus gebruik van je zwijgrecht en consultatierecht en geef geen informatie vrij totdat je met deze advocaat hebt gesproken. Een politieverhoor gaat er soms hard aan toe en de politie kan op een vrij ruwe manier proberen een verklaring van je te krijgen. De advocaat kan je hiertegen beschermen, kan je vertellen wat je wel en niet moet zeggen en zal ervoor zorgen dat jij de best mogelijke basis hebt voor het vervolg van je strafzaak.

Top