Je bent hier
Home > Rechtspraak > Een politie rechter of een meervoudige strafkamer: Wat is het verschil?

Een politie rechter of een meervoudige strafkamer: Wat is het verschil?

Heb je hulp nodig bij juridische zaken en ben je op zoek naar een deskundig advocaat Breda? Neem dan eens een kijkje op de website www.singeladvocaten.nl. Hier vind je veel informatie over verschillende rechtsonderwerpen en kan je bepalen of je een advocaat in de armen wil nemen.

Dagvaarding ontvangen?

Stel je hebt een dagvaarding ontvangen maar je weet niet goed wat je hier mee aan moet. Dan is het slim om een deskundige advocaat om hulp te vragen. Deze kan je het hele proces goed uitleggen en de beste strategie bepalen. Een dagvaarding kan namelijk best ingewikkeld zijn. Er kan bijvoorbeeld een onderscheid gemaakt worden tussen een politierechter en een meervoudige strafkamer. De politierechter doet meteen een uitspraak nadat de zaak voorgekomen is en mag maximaal 1 jaar gevangenisstraf geven. Ook kan de politierechter geen TBS opleggen aan een verdachte. Een strafrecht advocaat kan je goed helpen wanneer je moet verschijnen voor een politie rechter, maar zeker ook wanneer je moet voorkomen voor een meervoudige strafkamer.

De meervoudige strafkamer

Een meervoudige strafkamer bestaat, zoals de naam al verklapt, uit meerdere rechters. Vaak zijn dit er 3. Een meervoudige strafkamer behandeld dan ook de zwaardere en ingewikkeldere zaken dan een politierechter. Een meervoudige strafkamer mag dan ook meer dan een politierechter, zo kan hier bijvoorbeeld wel TBS worden opgelegd. Bij dit soort zaken doe je er erg verstandig aan om een advocaat te nemen, dit vergroot namelijk je kansen enorm. Omdat het niet verplicht is om zelf aanwezig te zijn bij een zitting van een politierechter of meervoudige strafkamer kunt u dit zelf bepalen. Ook hier kan de advocaat je in adviseren of het bijvoorbeeld strategisch handig is om te komen of juist niet! Nadat de uitspraak van de kamer kan je nog beslissen om in hoger beroep te gaan. Ook dit is handig om in overleg met de advocaat te beslissen.

 

 

Top